ЦСКА излезе с официална позиция след загубата от Лудогорец, насочена срещу БФС.

"Червените" смятат, че липсват категорични правила, които да определят кога VAR се намесва и кога - не.

"Армейците" претендират за две неотсъдени дузпи в Разград и се чудят защо спорните ситуации изобщо не са били разгледани със системата за видео повторения.

Ето декларацията на ЦСКА:

"Загубихме вчерашния мач, за което съжаляваме. Анализът на грешките вече започна, а работата продължава с пълна сила. Искаме обаче и да насочим вниманието на футболната общественост към казус, който изглежда се превръща във все по-сериозен проблем. Използването на системата за видео асистент рефер провокира редица въпроси сред много клубове, включително и у нас. Оставаме с впечатление, че липсват категорични правила, които да определят кога VAR се намесва и кога - не. Не виждаме ясен принцип, по който съдиите в буса призовават главния рефер да изгледа сам спорно положение. Буди недоумение фактът, че при идентични ситуации в различни мачове решенията не се взимат на базата на обективни критерии.

Напълно наясно сме, че крайното решение е в ръцете на главния съдия, който има правото да интерпретира ситуациите със собствен поглед, но не сме наясно защо вчера например Георги Кабаков не разгледа сам както ситуацията, в която Жираир Шагоян беше избутан в гръб в наказателното поле, така и положението, при което има игра с ръка на футболист на Лудогорец отново в наказателното поле. Не твърдим, че срещата би завършила с различен резултат, макар да има голям шанс за това, не търсим и оправдания, но твърдим, че е редно БФС да установи напълно единен принцип, по който VAR да работи.

Само ЦСКА!"