ЦСКА запази за пръв път суха мрежа по време на зимната си подготовка. "Армейците" завършиха 0:0 с казахстанския шампион Астана в предпоследната си проверка на турска земя.

Мачът се игра при изключително силен вятър, който затрудни сериозно и двата тима, като доведе и до куриозни моменти. Дотолкова, че вратарят на ЦСКА Густаво Бусато за малко не вкара гол, изритвайки топката напред, а Тибо Вион на няколко пъти се затрудняваше да постави топката в покой, за да изпълни корнер.

За целия мач ЦСКА така и не затрудни сериозно съперника, но на два пъти гредите спасяваха "червените" от допускане на попадение - веднъж страничната и веднъж горната.

За отбелязване в контролата, която не блестеше с особени футболни достойнства, пък са първите минути за новото попълнение Тобиас Хайнц. Той се появи в игра половин час  преди края, но заради лошите условия не успя да се отличи с нищо.

А освен силен вятър, мачът предложи още един куриоз - стартът на срещата се забави, след като съдиите откриха скъсана мрежа на една от вратите, но домакините успяха да отстранят проблема.

Следващата контрола на ЦСКА е на 29 януари срещу Македония Гьорче Петров, а на 30-и е мачът с Шахтьор Караганда.

След това играчите на Саша Илич се прибират в София, като в последния приятелски мач преди старта на сезона съперник ще е Пирин на 5 февруари.