ЦСКА разкри още един детайл от екипите си за следващия сезон. "Армейците" ще изпишат "Един от нас" с брайловата азбука, която е използвана от слепите. Целият екип ще бъде показан в събота в 19:48ч.

Ето какво написаха от клуба:

"Продължаваме да ви разкриваме детайли от екипа.

На предната част на фланелката ще забележите релефни точки, подредени в определен ред.

Надписът е изписан на брайловата азбука, използвана от слепите, а в превод означава "Един от нас!".

Посланието е ясно - в ЦСКА всички са важни, на стадиона всички сме семейство. Всеки един наш фен има принос към това отборът ни да е социален феномен. Затова обръщаме специално внимание и на онези наши привърженици, които виждат футбола със сърцето си и подкрепят отбора точно толкова силно, колкото всички останали. Трябва да се знае, че сте едни от нас.

За да подкрепим с действия тази фраза, през целия сезон ЦСКА ще си партнира със Съюза на слепите в България, като съвместно ще организираме инициативи и кампании с цел приобщаване на слепите хора към най-великата игра.

Всички ние във футбола, като най-популярния спорт, имаме дълг да бъдем социално ангажирани. ЦСКА е и трябва да продължи да бъде повече от отбор, затова приемаме тази кауза присърце.

Целия екип за сезон 22/23 ще ви покажем в събота, точно в 19:48 ч".

В същото време стана ясно, че Густаво Бусато остава в ЦСКА и през следващия сезон, твърди "Тема Спорт".

Снимка: cska.bg

Бразилският страж на "червените" бе с изтичащ договор и бъдещето му на "Българска армия" бе доста неясно, но очевидно той ще остане в клуба.

Вероятно това е било консултирано и с новия треньор Саша Илич, защото новият договор на Бусато идва ден, след като назначението на сърбина бе обявено официално.

Густаво Бусато пристигна в ЦСКА през 2019-а, като първоначално предизвика доста съмнения, защото в кариерата си бе изиграл доста малко срещи на професионално ниво.

И стартът на кариерата му на "Българска армия" не бе от най-впечатляващите, но постепенно Бусато се превърна в основна фигура в "червения" тим, като най-важните му спасявания бяха на европейската сцена, по пътя на ЦСКА към групите на Лига Европа.

За три сезона той бе избор №1 под рамките на вратата, като изигра общо 109 мача, бе част и от три поредни финала за Купата на България.

Оставането на Бусато по всяка вероятност означава, че резервният страж Димитър Евтимов, който също е с изтичащ договор, ще напусне клуба в търсене на повече игрово време.

Очаква се резерва на Бусато през новия сезон да е младият Алекс Божев, който показва страхотни изяви в юношеския ни национален тим.

Снимка: www.cska.bg