"Не търпят окови любовта и словото. Свободата е единствен дом за тях."

Така озаглавиха от ЦСКА позицията за случилото се по трибуните по време на вчерашната победа над Базел. "Армейците" победиха с 1:0 швейцарския Базел, но срещата на "Васил Левски" бе белязана от грозни сцени в сектор "Г", в които бяха намесени част от организираните фракции, бойкотиращи отбора.

Стигна се дотам, че въпросните ултраси изгониха от трибуната привържениците, които се преместиха от сектор "В", като дори имаше и физическа саморазправа.

Ето и цялото обръщение на клуба от Борисовата градина:

"Позволяваме си да използваме цитата на незабравимата Блага Димитрова, за да опишем със слово може би най-знаковата случка във вчерашния мач. Случка, която едновременно изпълни сърцата ни с надежда, обич, трепет и радост, но и с болка от последвалата развръзка.

Окрилени от играта на отбора и след призив "Елате при нас!", дошъл от събратята им по трибуните, голяма група от фенове, сред които много деца и младежи, спонтанно се завърнаха в Сектор Г. Аплодирани от целия стадион, те създадоха невероятна атмосфера, а ЦСКА заигра с още по-голяма сила. Ето тук усетихме, че да сме единни, всички, рамо до рамо, е най-красивото чувство, което можем да изпитаме на стадиона. Знаехме и досега, но затвърдихме за пореден път, че Сектор Г е незаменим.

Последвалите действия обаче осъждаме. Ентусиазмът беше посечен от шепа хора пред очите на всички останали над 15 000 фенове. Бяха поставени окови на любовта. Няма как да толерираме посегателството над "армейци".

Не можем и няма да позволим наши фенове да се опасяват да присъстват на мачове и да се опасяват да обичат любимия си клуб. Не искаме да виждаме разплакани деца, не искаме да губим млади фенове заради страха.

В Сектор Г място за страх няма да има. Сектор Г е на всички. Най-вече на онези, които поставят ЦСКА над всичко."