ЦСКА направи официалното представяне на отбора си преди новия сезон, макар и в мач без публика.

"Червените" се изправиха в контрола срещу новака в елита Монтана, като изненадващо загубиха с 2:3.

Заради горещото време и факта, че двата тима не са в оптимална форма, качестовто на мача не бе особено високо, но двата тима все пак си отбелязаха пет гола.

Все пак ЦСКА бе по-активният тим през почти целия мач, но множеството смени в края на мача изиграха лоша шега на "червените", а Монтана се възползва и открадна победата.

В 12-ата минута Али Соу откри след чудесен пас на Енрике, но в 35-ата с доза късмет Борислав Балджийски се оказа сам пред опразнената врата и изравни.

До края на първата част обаче ЦСКА отново поведе, а автор на гола бе новият капитан на тима - Валентин Антов.

Снимка: Bulphoto

През втората част обаче, противно на логиката се стигна до пълен обрат и победа на Монтана.

В 74-ата минута госите изравниха след чудесна комбинация между Тони Тасев и Минков, а в самия край на мача Валери Христов завърши чудесна контраатака на тима си, носейки му престижния успех, макар и в контрола.

Преди мача притежателят на 38,1% от акциите на клуба - Юлиян Инджов, коментира пред bTV новата оценка на стадион "Българска армия", както и критиките на Христо Стоичков към клуба.

"Считам, че тази оценка е сравнително приемлива за нас, като акционери в ЦСКА и отговаря на очакванията ни. Всъщност ще бъде началото на едно сътрудничество с Министерството на младежта и спорта. Чисто юридически трябва да се регистрира това съвместно дружество с принципал Министерство на спорта и ЦСКА и от там нататък започва ремонтът на базите. Ние отдавна сме подготвили бизнес план. Имаме и предварителни разговори с финансови институции, които ще участват във финансирането на нашите проекти.

Трябва още доста да се работи в ЦСКА, за да може да се превърне в един клуб от европейска величина. По принцип без спортна база, няма как това да се направи. За това за нас е изключително важно да реализираме този проект. Смятам, че това е един модел, който спокойно и другите клубове могат да взаимстват. Това е партньорство между държавата и спорта. Терените, които ние ще изградим, остават за клуба и държавата, а не за мен и господин Ганчев.

Неговите критики винаги са ползотворни и градивни, прав е в доста неща, но не познава всички проблеми в държавата. Може да бъде малко по-смекчен в изказа си, но това е Христо Стоичков, той е такъв", заяви Инджов