На фона на всичките игрови проблеми в ЦСКА от началото на сезона, "червените" трябва да се справят и с контузии на някои от играчите си, като сред тях е едно от новите попълнения.

Става въпрос за Майкъл Естрада, който пристигна на "Българска армия" с реномето на актуален еквадорски национал, но пък за изненада на всички се оказа хронично контузен.

Естрада, който игра и в трите мача на Еквадор на Мондиала преди няколко месеца, е в ЦСКА под наем от мексиканския Крус Асул, но на този етап нещата изобщо не се развиват по план.

Проблемите на Естрада са в коляното. От началото на сезона той записа едва 41 минути за първенство и 24 в Европа, като през всички тях видимо бе далеч от нужното ниво, особено предвид солидната си визитка.

До момента в ЦСКА се опитваха да лекуват Естрада медикаментозно, но това не дава особени резултати, което може да наложи операция на еквадореца.

Друг е въпросът защо футболист с договор за наем за един сезон пристига с хронична травма, която вероятно ще го извади от игра за сериозен период от наема.

Иначе в Левски, където емоциите са на коренно противоположния полюс след европейските успехи, вървят финални преговори за нови договори с няколко основни играчи.

Притесненията в "синьо" бяха, че хора като капитаните Андриан Краев и Цунами не подписват нови договори, както и звездата на тима Уелтън.

А това съответно означава, че още от зимата те ще могат да влязат в преговори с друг клуб, в който да преминат като свободни агенти след края на сезона и Левски да не получи нищо в замяна.

"Тема Спорт" тъврди, че тримата вече са казали "да" на Левски и единствено остава да се подпишат договорите, а в това число влиза и Кристиан Димитров, който след проджбата на Ноа Сонко Сундберг в Лудогорец, получи основна роля в "синята" отбрана.

Проблемът обаче идва при Жереми Петрис, който вече е получил няколко примамливи оферти и на този етап отказва да преподпише с Левски.

Ако той категорично откаже да приеме предложението за нов договор, може да се стигне до експресна негова продажба подобно на Сундберг, за да успее все пак Левски да получи нещо от раздялата с френския десен краен бранител.