Цели 15 футболисти на ЦСКА получиха повиквателни за различни отбори, чиито цветове ще защитават, похвалиха се от "Армията".

Иван Турицов, Станислав Шопов и Християн Петров попаднаха в състава на националния селекционер на мъжкия представителен тим на България Младен Кръстаич за предстоящите двубои от квалификациите за Евро 2024 срещу Литва и Сърбия. "Лъвовете" гостуват в Каунас на 17 юни и приемат тима на Западната ни съседка в Разград на 20 юни.

Нападателят Дюкенс Назон е поканен да защитава честта на Хаити на турнира "Голд Къп 2023", който ще се проведе в САЩ от 25 юни. Тимът на Назон е в група с Мексико, Хондурас и Катар. Амос Юга получи повиквателна от ЦАР за двубоя на 17 юни срещу Ангола.

Жираир Шагоян ще пътува за Армения за предстоящите двубои от квалификациите за Евро 2024.

Бранителят Енес Махмутович отново бе повикан за лагера на Люксембург, в който ще се изиграят контрола срещу Малта и две квалификации срещу Лихтенщайн като домакин и гостуване на Босна и Херцеговина.

Юношеският национален отбор на България до 15 години ще има два приятелски мача срещу връстниците си от Косово на техен терен. Двамата представители на Академия ЦСКА са Иван Андонов и Валентино Върбанов.

Съставът на България до 17 години ще играе контроли с Австрия. Младите Васил Каймаканов, Тарек Жензарли и Божидар Петров са получили повиквателни за тези мачове.

Юношеския тим на страната ни до 18 години също ще мери сили с Австрия на базата на националните отбори в "Бояна" на 15 и 18 юни, а с повиквателни са Алекс Божев, Росен Маринов и Илиян Антонов.

"Пожелаваме успех на всички наши футболисти с националните отбори!", написаха от клуба.