ЦСКА ще обжалва наложеното им от ФИФА и БФС наказание, което забранява на "червените" да картотекират нови играчи.

Това обяви клубният адвокат Станислав Трендафилов, който увери, че ЦСКА ще обжалва пред Върховния съд на Швейцария.

Самият той обаче е наясно, че вероятността за различно решението е минимален. Обжалването просто ще спечели време на ЦСКА. По традиция при подобни казуси, съдът винаги отсъжда в полза на играчите.

Наказанието на клуба бе наложено заради делата на бившия играч Серджо Рибейро - Сержиньо, както и агентът Франциско Руано, които имат да получават пари от "червените".

По всяка вероятност върховният съд ще потвърди решението на КАС, а в такъв случай ЦСКА ще трябва да плати дължимото на двамата, ако иска санкцията да бъде вдигната. Подобна бе ситуацията и с друг бивш играч на тима - Юнес Бенжелюн.

Той имаше да получава около милион лева от "червените", като спечели и обжалването пред върховния съд на Швейцария, а клубът му плати дължимото. Почти половината сума бе събрана от феновете на ЦСКА.

"Ще обжалваме пред върховния съд в Швейцария, но както е с Бенжелюн, то вероятната позиция на съда ще е отрицателна. Това означава, че ще трябва да направим пълно плащане, за да вдигнем възбраната. След това при решение в наша полза ще трябва да търсим събиране на съответната платена сума от играча", сподели адвокат Трендафилов.

Подобно на Бенжелюн, Сержиньо бе част от ЦСКА преди 9 сезона, като за разлика от него той поне изигра 20 мача, като се отчете и с гол във вечното дерби срещу Левски.

По информация на "Тема Спорт", ЦСКА дължи общо около 350 000 евро на двамата.