ЦСКА стартира инициатива, свързана с проекта за нови стадион "Българска армия", който клубът иска да построи в Борисовата градина.

Надеждите на "червените" са, че сложните процедури около строежа ще бъдат задвижени и през пролетта клубът ще може да започне строителсвото, а в специална рубрика феновете на ЦСКА ще могат да научават интересни подробности за бъдещия им нов дом.

В първото издание на тази рубрика клубът разкрива, че ще разшири отворената зона на парка, връщайки 45% от прилежащите площи на настоящия стадион.

Това на практика означава, че новият стадион ще бъде доста по-компактен от стария, което е съвсем нормално предвид модерните методи на строителство, с което ще останат свободни площи.

Ето какво написаха "червените":

"Знаете ли, че...?

Стартираме информационна рубрика, посветена на бъдещия ни стадион, в която всеки понеделник ще ви даваме любопитна информация за онова, което сме заложили в идейния проект на съоръжението и начините, чрез които ще облагородим средата за цялото общество.

Знаете ли, че 45% от прилежащите площи на настоящия стадион ще бъдат върнати обратно на парка?

Какво всъщност означава това?

Благодарение на съвременния, компактен и практичен дизайн, новият стадион ще бъде построен в по-малки очертания, спрямо сегашното съоръжение. Площта на "Българска армия" в момента е 25,730 кв. м, докато заетата площ след реконструкцията ще бъде 23, 447 кв. м, което е с 13% по-малко.

В момента стадионът, игрищата около него и неизползваемата територия се равняват на 38, 359 кв.м. В идейния проект е заложено използването на 25, 975 кв.м, което ни дава възможност да разширим отворената зона на парка с 45%.

С други думи - цялата зона, която в момента е затворена с обрасли огради и стари постройки ще бъде облагородена от клуба и пусната за свободен достъп за всички посетители на парка.

Специално за феновете на ЦСКА ще бъде обособена фен зона за всички наши любими инициативи като Армейски следобед, срещи с футболисти и легенди и още много интересни, образователни, забавни и сплотяващи дейности, които сме предвидили".