ЦСКА направи това, което се искаше от тима.

"Червените" победиха Ботев (Пловдив) с 1:0 в последния кръг на Първа лига, но останаха на втората позиция в класирането.

Столичният гранд се надяваше на грешка на Лудогорец в Разград, но такава нямаше и титлата остана на "Лудогорец Арена" за осми пореден път.

Победата на ЦСКА дойде в последната 90-ата минута. Донесе я Жоржиньо след корнер, но тя се оказа пирова.

Преди попадението на Жоржиньо, ЦСКА имаше много шансове за гол, но на няколко пъти гредата и страхотните намеси на Даниел Кайзер запазваха нулите на таблото.

В крайна сметка победата бе заслужена, но след нея на "Българска армия" цареше разочарование.

След мачът треньорът Добри Митов сподели:

"Радващо е, че завършихме сезона с победа срещу отбор, който ни създаде доста неприятности в последно време. Поздравявам момчетата и публиката, която ни подкрепяше.

Надявам се догодина да сменим сребърните медали със златни. Но не всичко зависи само от нас. Съжалявам основно за последния мач срещу Лудогорец. Ако го бяхме спечелили, нещата щяха да бъдат различни.

Независимо кой ще бъде треньор, ЦСКА трябва да спечели трофей".

Главният мениджър Стойчо Стоилов заяви:

"Ние сме моралните шампиони, нашите мачове всичките бяха на 100 процента. Когато играеш честно, губиш точки. Един отбор стана за втора поредна година стана незаслужено шампион. Продължавам да го твърдя и сега - и миналата година бяхме по-добрият отбор. Едно време за военните се казваше, че имат чест. Такова нещо в българския футбол няма. Виждате онзи мач в Разград Черно море с юношите...

От ЦСКА са били предложени пари на 6 човека от Черно море? Сериозно? Вие сериозно ли им задавате този въпрос?

С 6 човека може да се победи Лудогорец, така ли? Или сте поредната медия, която им правите шпалири?"

Капитанът Николай Бодуров:

"Щом сме на една точка от титлата, трябва да съжаляваме. Не ни достигна много малко. Лошото е, че за поредна година не ни достига нещо.

Имам още една година договор с ЦСКА. На този етап съм тук. Имах проблеми, но вече се оправям и за началото на новия сезон ще бъда готов.

Сезонът е неуспешен. Няма титла, няма купа, за отбор като ЦСКА това е неуспех. Трябва да подобряваме нивото.

Черно море излезе без седем футболисти срещу Лудогорец, не знам каква е причината, но това е несериозно"