Фенове на ЦСКА започват не особено популярна в последните години форма на протест срещу управлението на българския футбол.

Но очевидно войната на този клуб и неговите привърженици срещу настоящото ръководство в лицето на Борислав Михайлов се изостря. От поне 2 години на мачовете на "червените" често има скандирания и транспаранти срещу него, а декларациите и от клуба са остри в посока Бояна.

Сега ръководителите от "Българска армия" съвсем официално призоваха своите запалянковци да се организират за палатков лагер, който постоянно да е пред вратите на Националната база именно там.

Конкретният повод е изхвърлянето от футболна дейност на спортния директор на ЦСКА Филип Филипов, който бе делегат на алтернативния, организиран от Димитър Бербатов конгрес преди седмица.

Ето декларацията на ЦСКА от днес:

"По повод нелепите решения на невписания и нелигитимен президент на БФС и последвалите под негово давление наказания срещу ЦСКА, декларираме нашето твърдо намерение с всички позволени и легални средства да се борим срещу тези несправедливи и граничещи с безумието действия.

Клубът ни няма да стои безучастен срещу тази глутница озверели и престъпно самозабравили се футболни псевдовизионери, които искат нагло да лишат хиляди подрастващи и практикуващи да обичат и работят за доброто бъдеще на най-популярната игра у нас.

Декларираме, че ще си търсим правата по съответния ред чрез българското законодателство, но паралелно ще се обърнем към правовите институции в Европа.

От понеделник на обяд ще пристъпим и към конкретни действия. Приканваме всички засегнати и ощетени, както и всички, които смятат, че е дошло време за промяна, да се присъединят към нашия безсрочен протест пред централата на БФС в Бояна. Той ще е с мирни граждански средства, като ще бъде организиран и денонощен палатков лагер.

Своевременно ще ви информираме за организацията и предприетите от наша страна мерки. Няма да се откажем, докато справедливостта не възтържествува!

Заедно ще спечелим и тази битка!"