ЦСКА ще бъде без четирима от основните си играчи утрешното дерби срещу Лудогорец в Разград.

Това е мачът, който може окончателно да сложи край на битката за първото място в родния елит, след като Лудогорец просто трябва да не загуби срещата, за да се поздрави с титла №13.

А с оглед колебанията на ЦСКА в последните седмици, изключвайки двете дербита срещу Левски, то положителен резултат за разградчани изглежда като далеч по-логичният сценарий.

Още повече, че в групата на ЦСКА за мача отсъстват четирима основни играчи. Капитанът Юрген Матай лекува травма, Улаус Скаршем е получил вирусно заболяване, а ннаказани с картони са Джонатан Линдсет и Сейни Санянг.

Със сигурност отсъствието на две от трите норвежки звезди на ЦСКА е най-тежкият удар за тима преди мача, който е утре от 19:30 часа.

Към момента Лудогорец води с 10 точки пред ЦСКА при оставащи четири кръга до края, като дори и титлата да не бъде окончателно решена утре, то е трудно да повярваме, че до края ще видим поредни издънки на разградчани.

Припомянме, че от Лудогорец все пак отказаха да бъде организирано награждаване дори и при победа над ЦСКА, като от клуба прецениха, че това ще се случи само и единствено при вече спечелена 13-а поредна титла.