ЦСКА прекъсна дългата си серия от шест мача без победа в първенство, като успя да спечели за първи път от края на август.

"Червените" спечелиха с минималното 1:0 над Царско село, като успехът дойде в последната 90-ата минута на мача.

В герой се превърна Юнус Санкаре, който бе на точното място, за да прати успоредното на голлинията центриране във вратата.

Преди това ЦСКА изигра поредния си безличен мач в атакуващ план на домашната сцена. До тази 90-ата минута на "Българска армия" бе доста тихо, като причината не бе само в празните трибуни заради противоепидемичните мерки.

Все пак срещу ЦСКА днес бе отборът с най-добра защита в елита, който направи поредният си силен мач, макар без своя треньор Любослав Пенев.

Именно отсъствието на Ел Голеадор бе голямата изненада преди началото на мача. Официалната версия бе здравословен проблем, но заради спекулациите, свързващи го с треньорски пост на ЦСКА през цялата седмица, изникнаха доста подозрения, дали именно той няма да е новият "червен" треньор.

Очакванията бяха, че ЦСКА ще притисне съперника си още от първите минути, предвид ролята си на фаворит и седмиците без успех в Първа лига.

Това обаче не се случи, а играта бе равностойна, като до средата на полувремето Царско село дори имаше повече атаки от отбора домакин. Тези атаки не водеха до чисти положения, но ЦСКА в офанзивен план бе доста безидеен.

Не трябва да се подценява факта, че срещу себе си "червените" имаха най-добрата защита в елита, която и днес бе доста трудна за пробиване.

Определено доста безлична първа част, най-вече заради представянето на ЦСКА. За Царско село развоя на мача си бе добър, а отлично подреденият отбор на гостите чакаше своите шансове на котраатака.

Все пак с началото на втората част ЦСКА вдигна оборотите и започна да контролира изцяло играта. В нея обаче изобилстваха пасовете по ширината на терена, а действията на играчите в "червено" рядко се изостряха.

Обикновено атаките завършваха с центриране, което не се оказваше проблем за високата двойка централни бранители на Царско село.

Самият факт, че до самия край на мача най-чистото положение на ЦСКА бе прострелно центриране на Греъм Кери, говори достатъчно за офанзивните действия на "червените". Във въпросната ситуация, разиграла се в 73-ата минута, ирландското крило центрира мощно, топката премина успоредно на голлинията, като от тялото на бранител излезе в корнер.

Все пак всичко се промени в последната 90-ата минута, която за пореден път през сезона се оказа щастлива за ЦСКА.

Когато път през отбраната на гостите не се виждаше, Али Соу успя да центрира успоредно на голлинията, а там нахлу Юнус Санкаре, който от няколко метра вкара победен гол.

Преди паса към Али Соу имаше игра с ръка на Греъм Кери, което предизвика сериозни претенции в лагера на Царско село, но главният съдия не отсъди нарушението.

Така ЦСКА вече е на пета позиция в класирането, като изостава на пет точки от лидера Локомотив (Пловдив).