ЦСКА и международният оператор SPORTFIVE са постигнали споразумение за изграждане и управление на новия клубен стадион, съобщиха от клуба на страницата си в интернет.

Събитието ще бъде официално обявено по време на пресконференция, която ще се състои на стадион "Българска армия" утре (вторник, 21-и юни) от 14.00 часа.

Двете страни ще представят постигнатите резултати от изготвени детайлни проучвания и анализи, свързани с възможностите за изграждане и управление на бъдещото съоръжение, както и представяне на предстоящите дейности и срокове, съпътстващи процесите по проектирането, изграждане и управление на бъдещия стадион, се казва още в съобщението на клуба ЦСКА.

Споразумението между ЦСКА и Министерството на младежта и спорта беше подписано преди близо месец на среща, в която "армейците" бяха представлявани от eдин от собствениците Данаил Ганчев и изпълнителния директор Филип Филипов. Тогава Ганчев заяви, че се надява на първа копка през 2023-а година, а до края на календарната година цялата документация по проекта да бъде завършена.