ЦСКА планира да даде треньорския пост в опитни ръце от новия сезон. Очаква се клубът да одобри Люпко Петрович начело на тима след последния шампионатен мач в края на май.

Сърбинът, носител на Купата на европейските шампиони с Цървена звезда през 1991 г., ще остане в тандем с Добромир Митов, както е в момента. Това бе считано за временен вариант, но изглежда се вижда добър такъв на шефовете на "Българска армия".

Не е ясно как ще бъде приет ходът от феновете на ЦСКА, които приеха Петрович със смесени чувства при домакинския му дебют в съботното 0:0 срещу Лудогорец.

Наставникът е свързван с големия съперник Левски, където бе треньор три пъти, спечели и титла.

ЦСКА още има теоретични шансове за такава този сезон, но те са сведени почти до нула след нулите срещу Лудогорец. Авансът на шампионите на върха е 3 т., но на практика те се превръщат в 4 от предимството на лидера в преките двубои.

Митов, Петрович и Димитър Пенев поеха отбора след изненадващото напускане на Любослав Пенев преди 10 дни. Самият той дойде не по-малко изненадващо на поста пет дни преди старта на пролетния полусезон, заменяйки Нестор ел Маестро.