Мениджърът на Челси Томас Тухел извади Ромелу Лукаку от състава за дербито с Ливърпул, което завърши със зрелищно 2:2.

Белгийският нападател беше наказан от треньора си заради скандално интервю пред Sky Sports Italia, в което каза, че не се чувства добре в Лондон и му липсват феновете на Интер и отбора.

Думите на Лукаку идват само половин година, след като Челси заплати за него внушителните 115 милиона евро и го направиха един от най-скъпоплатените играчи в лигата.

Изваждането му от състава не бе изненада, но такава бяха думите на Тухел след мача. Той каза, че се е съветвал с по-опитните играчи в съблекалнята, които са подкрепили решението му.

"Не взимам такива решения сам. Има играчи, които трябва да послушам. Чувам мненията им и тогава решавам. Това не е личен избор, който трябва да взема заради вярванията си. Имам състав, който трябва да ги подкрепи тях и ценностната ми система.

Това, което направи Лукаку не е достойно за Челси, но не е и краят на света. Не е първото интервю с вдигане на шум, от който никой не се нуждае. Можем да се справим с това и не се чувствам атакуван лично. Това изказване бе ненужно и измести фокуса ни от мача. Искаме да защитим Ромелу от необмислено решение, защото трябва да говорим с него, да изчетем цялото интервю и да сме спокойни. Решението ни бе да защитим важността на мача и бе ясно, че той няма да е в състава. Той е наш играч и остава такъв. Не знам дали ще играе на мача в сряда, защото трябва да говорим и да разбера напълно ситуацията", заяви германският мениджър.

Равенството между Челси и Ливърпул дойде в услуга на лидера Манчестър Сити, който вече води в класирането с 10 точки.