Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел логично беше ядосан след загубата от Вердер Бремен с 0:1, която бе първа в домакинство на баварците през сезона.

По този начин те изостанаха със седем точки спрямо лидера Байер Левркузен, макар и с мач по-малко.

Тухел смята, че играчите му не са направили достатъчно и че вината е в тях. Според него те са играли сякаш водят с 10 точки в класирането.

"Вече не искам да казвам, че сме тренирали добре, защото никой не ни вярва. Трябва да попитате играчите. Играхме безрезултатно. Заслужено загубихме.

Очевидно не направихме достатъчно. Повече от 70 минути нямах чувството, че играем за победа. През последните 20 минути усетих, че искаме да спечелим. Бяхме статични през първото полувреме, загубихме много топки, допуснахме твърде много контраатаки. Това беше заслужено поражение, защото 20 минути просто не са достатъчни.

Играхме така, сякаш сме с 10 точки пред останалите в класирането и имаме мач в Шампионска лига във вторник. С резултатите на Леверкузен трябва да покажем друго лице. Искахме да започнем много агресивно, но не успяхме да го направим. Не трябва да обвиняваме отбора, но трябва да намерим решения. Аз трябва да намеря решения.

Все още е рано. Дори не сме завършили първата половина от сезона, тъй като трябва да играем срещу Унион Берлин. Все още не трябва да мислим и да говорим за титлата. Изпуснахме три точки днес и трябва да се представим по-добре в сряда.

Имам достатъчно опит, за да преценя дали тренировките са на нивото, на което искаме. Така е от няколко седмици насам. Играчите се справят страхотно на тренировка. Когато си в Байерн трябва да си страхотен в понеделник и вторник на тренировка, както и в неделя на мач. Днес не успяхме да постигнем това", заяви Тухел.