Българският национален отбор по футбол се включи в турнир на Световната федерация (ФИФА), който има официално задачата да сближава, тъй като на едно място се събират тимове, които няма как другаде да се срещнат заради членството си в различни континентални федерации.

Азербайджан е домакин на турнира с българско участие, а първата среща на "лъвовете" е днес от 15:00 часа българско време срещу Танзания. Освен домакините, тук е и селекцията на Монголия - азиатската страна, която съвсем до скоро не участваше в международни мачове.

Два от мачовете от турнира FIFA Series ще се играят на едно и също място - "Далга Арена". Това съоръжение е под 100-процентов контрол на местната футболна федерация. То се намира в неособено представителното предградие Мардакан и има капацитет от 6500 места. В момента се използва от младежки и юношески национални отбори на Азербайджан, както и понякога от новия клуб Араз-Нахичеван.

Теренът обаче не е в кой знае колко добро състояние - на места е доста неравен, а изглежда и по-твърд от обичайното, предава специалният пратеник на БТА. Все пак е затревен в невралгичните участъци - най-вече в наказателните полета. Същите бяха впечатленията и на националния селекционера на тима Илиан Илиев. За сравнение, първата тренировка на българите на Олимпийския стадион в Баку беше на перфектно като дължина и плътност на тревата покритие.

Стадионът е открит от висши функционери Сеп Блатер и Мишел Платини през 2011-а година. . Година по-късно приема мачове от Световното първенство за девойки до 17 години. До преди 6 години на този стадион е играл клубът Раван Баку, който обаче прекратява съществуването си. Местната футболна федерация го спасява, след като поема контрола и започва да го поддържа.

През същата 2011-а тук се играят и два мача от европейските квалификации на азерите - срещу Република Северна Македония и срещу Австрия. Година по-късно съоръжението приема и мачове от Световното първенство за девойки до 17 години.