Турски клуб счупи световен рекорд по скоростно извършване на трансфери, като успя да вземе и уреди картотеките на 22-ма играчи в рамките на 2 часа.

Втородивизионният Елазъгспор нямаше право да привлича нови заради наказание от Турската федерация, но на 1 февруари, в последния ден от прозореца, постигна договорка санкцията да падне.

Решението обаче дойде по факс в клуба само 2 часа преди затварянето на трансферния период и за това време Елазъгспор взе 22-ма нови футболисти.

12 от тях пристигат с постоянни контракти, оформени и подписани за невероятно малко време, а другите 10 са под наем.

"Свършихме нечувана работа, това е чудо", каза президентът Селчук Озтюрк.

Той обясни, че играчите са били постоянно на линия и готови да подпишат в момента, в който евентуално би дошло разрешението от федерацията. Щом това се е случило, започва офанзивата с документите и всичко приключило успешно.

В тези два часа Елазъгспор успя да уволни и треньора си Орхан Кайнак, като сега ще търси нов.

Просто в името на рекорда, без вероятно някой от тях да ви говори каквото и да било, ето списъкът с 22-мата трансферирани в клуба за 2 часа:

Ченгизхан Акгун, Ахмет Фенер, Серж Акакпо, Емра Гюр, Абдулкадир Каяли, Дершим Кайнак, Мухамед Илдъз, Бубакар Траоре, Гьокхан Акан, Мустафа Ешкилач, Нух Кърланчоглу (с договори за година и половина), както и Бакеменга, Емир Гьокче, Мурат Чейлан, Ахмет Солакел, Кадир Бекмечи, Рюстю Ханлъ, Сердар Озбайрактар, Туфан Келечи, Йъгитчан Ердоган, Диало и Георгидис (под наем до лятото).