Турските футболни клубове от Истанбул Галатасарай, Фенербахче и Бешикташ активно помагат на пострадалите от земетресенията и предоставиха своите стадиони за пунктове за събиране на помощи, съобщава вестник "Хюриет", цитиран от БТА.

Трите най-големи футболни клуба в Турция поискаха големите пратки от продукти да бъдат доставени на техните стадиони "Неф", "Юлкер" и "Водафон Парк". Ръководството на отборите насърчават гражданите да носят всякакви неща, които могат да бъдат полезни на засегнатите от земетресението.

Футболният клуб Бешикташ също обяви в профила си в Туитър акция по кръводаряване.

"Каним гражданите да дарят кръв в цяла Турция през деня за нуждаещите се в района на земетресението", се казва в изявлението на отбора.

Мачовете от турското футболно първенство ще бъдат подновени на 17 февруари, съобщиха от пресслужбата на местната футболна федерация.

Всички мачове, които трябваше да се проведат от 7 февруари до 12 февруари, ще се играят от 17 до 20 февруари. Срещите, насрочени за понеделник, ще се играят на 21-23 февруари.

Заради мащабното земетресение бяха отменени двубои от турското първенство, които трябваше да се проведат вчера - Умраниеспор - Адана Демирспор, Гиресунспор - Кайзериспор и Фенербахче - Коняспор. Също така няма да се провеждат състезания по волейбол, хандбал, вдигане на тежести и други спортове.