Турският национален отбор по футбол бе най-голямата изненада на първите два кръга в квалификациите за Мондиал 2022, след като победи последователно Нидерландия и Норвегия.

Само че празненствата и големите очаквания явно са дошли в повече на момчетата на Сенол Гюнеш, тъй като днес те направиха 3:3 на "Ататюрк" с тоталния аутсайдер в групата Латвия, който преди това бе записал две загуби.

Турците, които имат не малко звезди от големите европейски първенства, пропиляха аванс от 3:1 в мач, който се очакваше да вземат с лекота и да завършат първия период квалификации с пълен актив от 9 точки.

Мачът нямаше как да започне по-добре за тях. Кенан Караман откри резултата още във втората минута, а в 33-ата Хакан Чалханоглу с красив удар от воле направи 2:0.

Две минути по-късно Робъртс Саваниекс върна едно попадение за латвийците, но това изглеждаще по-скоро като случайност.

В началото на втората част Бюрак Йълмъз, който вкара хеттрик срещу нидерландите, реализира от дузпа и изглеждаше, че турците са прибрали точките в своята кошница.

Само че те продължиха да атакуват и подцениха съперника си, който показа, че е опасен на контраатаки. Първо в 58-ата минута Робъртс Улдрикис направи 2:3, а в 79-ата Давис Икаунекс изравни резултата.

До края турците атакуваха свирепо, но не стигнаха до победен гол. Така остават първи в групата, но със 7 точки. Тя обаче се очертава да е свирепа, защото други три отбора са с по 6 точки - Нидерландия, Черна гора и Норвегия.

В другите мачове от вечерта:

Група "G":

Гибралтар - Нидерландия 0:7

Черна гора - Норвегия 0:1

Група "A":

Люксембург - Португалия 1:3

Азербайджан - Сърбия 1:2

Група "Е":

Белгия - Беларус 8:0

Уелс - Чехия 1:0

Група "H":

Хърватия - Малта 3:0

Словакия - Русия 2:1

Кипър - Словения 1:0