https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14749699/013100

Етър победи с 2:1 Ботев Враца в среща от 18-ия междинен кръг в Първа лига.

Срещата във Велико Търново премина под доминация на "болярите" и те спряха серия от четири поредни победи на своя съперник.

Още на полувремето Етър водеше с 2:0. В седмата минута Даниел Младенов откри резултата след страхтна асистенция на Георги Сърмов.

В 42-а минута Венцислав Василев направи 2:0 с глава благодарение на неразчетено излизане на стража на гостите Красимир Костов.

През втората част Ботев върна една попадение. Редовният гол на Валери Божинов дойде в 49-а минута след хладнокръвен завършек сам срещу вратаря.

Само че три минути след това Венцислав Керчев от Ботев получи втори жълт картон за грубо влизане, макар и след подхлъзване.

Това охлади устрема на врачани и те основно се защитаваха до края на мача. Етър направи няколко фрапантни пропуски в последните 10 минути, но въпреки това удържа аванса си и заслужено победи.

Великотърновци са на седма позиция с 27 точки и вече водят с три на днешния си съперник, който е осми. Освен всичко Етър се изравни с шестия Черно море и е само на пет точки от четвъртото място, което се държи от Ботев (Пловдив).