Срокът на разследването на Икономическа полиция за финансови злоупотреби в Българския футболен съюз бе удължен с два месеца.

Обект на проверка бяха злоупотреби с отпуснати пари за детско-юношески футбол. Засега разследващите са се натъкнали единствено на надписани сметки в счетоводството, но те не са с парите предназначени за ДЮШ, пише "24 часа.

След като всички данни бъдат събрани и обобщени, ще се вземе решение дали да се стартира досъдебна процедура срещу футболната централа и нейни служители.

Отделно от проверката на Икономическа полиция, има такава на ГДБОП и спецпрокуратурата.

Тя обаче не касае финансови измами, а е срещу съдиите и Съдийската комисия в подозрение за манипулиране на футболни срещи.

ГДБОП за първи път влезе в сградата на БФС в Бояна на 15 октомври, ден след мача между България и Англия на "Васил Левски". По-рано на същия този 15 октомври, бе поискана оставката на президента на централата Борислав Михайлов, като впоследствие той я подаде.

БФС ще има своя нов президент на 7 юни, когато е насрочен Конгреса на централата. До този момент обаче никой не е изявил желание да ръководи футбола. ни.