Шести ключов футболист отпадна от сметките на националния селекционер Младен Кръстаич за контролата с Иран. Мачът е в четвъртък в Пловдив, а България ще бъде без нападателя Мартин Минчев.

Той е получил мускулна травма на крака и при тази ситуация лекарският щаб е обяснил на селекционера, че 21-годишният варненец няма как да бъде използван. Шампионът на Чехия вече е освободен от лагера, клубният му отбор е информиран да го чака на летището в Прага и какво лечение трябва да му бъде предписано.

При това положение ситуацията в тима става доста тревожна, тъй като излизането на Минчев означава шести титуляр да не е на разположение заради травма. Само преди няколко дни стана ясно, че защитникът на Специя Петко Христов също е получил контузия и няма как да играе.

При тази ситуация той изобщо не пристигна на лагера в Бояна. Светослав Вуцов, който е основен вариант за вратарския пост, също не е в най-доброто си състояние и едва преди дни започна да пази за втория отбор на Славия. С контузия е и крилото на Левски (Сф) Марин Петков, който вкара гола за националния тим при гостуването на Литва.

БФС

Дълготрайна и тежка се оказа контузията на Антон Недялков. Лидерът в защитата на Лудогорец все още не може да се оправи от възпалителни процеси в костта на петата, а новото първенство вече върви към осмия си кръг.

Филип Кръстев, който направи трансфер в Мейджър-Лигата на САЩ, пък не е в отбора заради прекалено краткото време за адаптация. Така Кръстаич ще бъде лишен и от неговите качества.

При този буквално трансформиран състав, в атаката на България за мачовете с Иран и особено за важната квалификация с Черна гора, опциите не са никак големи. До капитана Кирил Десподов остава ветеранът Спас Делев, както и пълният дебютант Преслав Боруков.

БФС

За атаката е повикан и Георги Русев от ЦСКА 1948, но неговите функции са повече на крилото или като втори нападател. Все още не е ясно дали сръбският селекционер на лъвовете ще търси нов човек за атаката или ще разчита на наличния потенциал.

Иначе националният тим на България направи днес първа тренировка под проливния дъжд на базата на БФС в Бояна. Тимът ще се готви на терените на централата, а ден преди мача с Иран ще пътува за Пловдив.