До болка изтърканото клише, че футболистите играят "на кило кръв и метър кожа" абсолютно олицетворява този мач.

Финал за Купата на Лигата в Англия през 2007 година. Лондонско дерби - Челси срещу Арсенал. Победа за "сините" на Жозе Моуриньо с 2:1 след изоставане в резултата. Седем жълти и три червени картона.

И история, в която Франк Лампард разбира, че е гений. Извън терена.

Капитанът на Челси Джон Тери получава удар в главата, след който в продължение на няколко минути лежи на терена и в крайна сметка е заменен от Джон Оби Микел. Централният защитник има съмнения за мозъчно сътресение, а следващите дни преминава обстойни изследвания.

Клубният лекар Брайън Инглиш проверява за всякакви последствия след удара за тери, а за да се успокои напълно решава да го прати на тест за интелигентност. Част от съотборниците му също решават да му правят компания и да направят теста.

Резултатите са добри. Тери е с трети най-висок от отбора. Франк Лампард е №1, като неговите са просто изумителни. 

"Резултатите на Франк бяха рекордни в историята на компанията, която ни тестваше. По-високи от моите собствени", спомня си д-р Инглиш. 

Полузащитникът завършва теста със 150. Резултат, на който са способни 0.1% от хората в света. По данни на BBC Бил Гейтс е с IQ 160, a Барак Обама - със 137.

 Запитан за резултатите на Жозе Моуриньо, докторът запазва мълчание.

 Всъщност обаче интелигентността на Франк Лампард не трябва да е изненада. Той излиза от стереотипите за "просто футболист" и завършва с отличие средното си образование.

Учи латински, като оценката му в дисциплината е "много добър", а вече като зрял мъж пише разкази както за деца, така и за възрастни.

А след като години наред носеше гордо синята фланелка на Челси, сега Франки продължава развитието си като треньор на "сините".