БФС чака завишена сума от предвидените в наградния фонд от УЕФА за участие в Лигата на нациите. Европейската централа е увеличила с около 300 000 евро парите за отборите от Лига С, където бяха и българските национали.

Така в касата на футболния съюз се чакат около 1,5 милиона евро, спечелени само за 3 месеца от отбора на Петър Хубчев.

Самите футболисти получиха отборна премия от 100 000 евро след трите поредни победи на старта на груповата битка в турнира. Но изпуснаха крайния бонус, който им бе обещан за класиране на първо място.

В БФС могат да съжаляват не само за това, но и за вероятното домакинство на финалния плейоф в дивизията ни, който можеше да получим.

Останалите тимове в четворката (освен Норвегия, която ни изпревари) са Сърбия, Шотландия и Финландия. При силните позиции на българската централа в УЕФА, много вероятно е мачовете да бяха дадени на София.

Още не е напълно изключено това да се случи, защото при сценарий, в който норвежците се класират през квалификациите за Евро 2020, а ние - не, ще заемем тяхното място като най-добър втори отбор в плейофа от Лига С.

И може да се окаже, че точно България ще приеме тази финална четворка за допълнителната квота. Това ще се реши през ноември 2019-а, когато са ясни резултатите от квалификациите за Европейското, започващи напролет. Жребият за тях се тегли следващата събота.

Самите полуфинали и финал на минитурнира за отборите от Лига С са през март 2020-а.