УЕФА глоби Лудогорец заради нарушаване на правилата за безопасност по време на двубоя от Лига Европа срещу Рома.

Шампионите постигнаха историческа победа с 2:1 на старта на груповата фаза, а това бе един от редките случаи, в които трибуните на "Хювефарма Арена" бяха изпълнени до краен предел.

Присъствието на много хора е блокирало част от стъпалата по трибуните, което е отчетено от делегата на УЕФА, зарди което Лудогорец е глобен с 8000 евро.

Това е в разрез с правилата за безопасност, като Европейската футболна централа стриктно държи всички правила да бъдат спазвани.

Разбира се, това е доста незначителна глоба на фона на 14-те милиона евро, които разградчани ще заработят от европейското си участие, дори и да не запишат нова победа до края му.

В същото време стана ясно, че нападателят на ЦСКА - Дауда Бамба, може да отсъства от терените за доста дълго време.

Причината е проблем в коляното, с който котдивоарецът пристигна на "Българска армия" през лятото, но след това се смяташе, че е отшумял.

Травмата му се е появила отново, заради което Бамба не бе в групата за мачовете срещу Лудогорец и Хебър, а притеснителното е, че е твърде вероятно да се стигне до операция.

Това ще означава и край на мачовете за него до края на годината, като той ще може да се завърне едва за старта на пролетния дял от шампионата.