УЕФА посочи конкретна дата за финала на Шампионската лига. Организацията има голяма доза увереност, че ще успее да разгърне този план за рестартиране и завършване на сезона в евротурнирите.

Той е насочен към шампионски финал на 29 август (събота), който да е и последният мач в Европа за сезон 2019-2020 г.

Двубоят за трофея в Лига Европа трябва да е три дни по-рано. И двете срещи, които са кулминацията на футболната година, засега остават в Истанбул и Гданск, съответно.

УЕФА има два сценария как ще се стигне до тези финали.

Първият - при възможност да се тренира през юни и да се играе през юли:

Доиграване на всички двубои от осминафинали, четвъртфинали и полуфинали в пълен вид през месеците юли и август, за да бъде оформен съставът на финалите.

Втори: изиграване в един двубой на четвъртфиналите (плюс няколко останали осминафинала) и минитурнир тип финална четворка в седмицата, която завършва на 29-30 август.

Европейската централа ще призове първенствата в отделните страни да завършат по възможност до уикенда на 8-9 август, но не го поставя като ултиматум към федерациите.

Няма да има проблем отделни кръгове и двубои да се изиграят след финала в Шампионската лига, ако това е неизбежно.

Целият този план ще се обсъжда на 23 април, когато е следващата среща на шефовете в УЕФА с представителите на отделните национални федерации и Асоциацията на клубовете.