УЕФА окончателно изхвърли Милан от европейските турнири за този сезон.

Наказанието обаче не е толкова разочароващо за италианския гранд, защото ръководството на клуба постигна споразумение с УЕФА това да се случи сега.

Милан вече беше наказан заради нарушаване на Финансовия феърплей. "Росонерите" обаче обжалваха пред Спортния арбитраж в Лозана и изпълнението на санкцията бе спряно.

Преразглеждането на случая бе преместено за 14 август, когато квалификациите за Лига Европа вече са стартирали. Това означаваше, че ако се бе стигнало до наказание, то щеше да влезе в сила слдващия сезон.

Ръководството на Милан прецени, че по-добре да не рискува, защото след година амбициите са за участие в Шампионска лига. Така дойде споразумението с УЕФА, "росонерите' да изтърпят наказаниет си този сезон, когато трябваше да са част от групите на Лига Европа.

Мястото на тима в групите ще заеме Рома, който трабваше да играе във втория квалификационен кръг в края на юли. Вместо "вълците", във втория кръг ще започне Торино, който ще трябва да събере играчите си от плажовете и да форсира подготовката за евентуален двубой с унгарския Дебрецен.