УЕФА ще реши на 21 март дали и как ще накаже Кристиано Роналдо, след като Дисциплинарната комисия се самосезира за действията му по време на реванша Ювентус - Атлетико (3:0) в Шампионската лига.

Кристиано показа с ръце жестове пред агитката на гостите, които имитираха извършеното от треньора на испанския тим Диего Симеоне в края на първия мач.

Тогава Атлетико спечели с 2:0 и наставникът красноречиво показваше към публиката "какви големи топки" има съставът му. Симеоне бе наказан за жеста с глоба от 20 000 евро, но не и дисквалифициран да не води отбора си на реванша.

Снимка: AP/БТА

Според италианските медии, разликата в двата случая е, че Роналдо целенасочено е провокирал агитката на гостите, показвайки жеста пред нея. Симеоне се е радвал пред своите фенове и не е търсил да провокира съперника.

Все пак далеч по-логично е да се очаква само глоба, но "Гадзета дело спорт" не изключва санкция за "изключително провокативен жест", което може да доведе и до 2 мача наказание.

Ювентус, разбира се, настръхна срещу такъв вариант - той би означавал, че Роналдо няма да играе в двата четвъртфинала срещу Аякс.