УЕФА има вариант за завършването на сезона в евротурнирите, като те са позиционирани на втори план в приоритетите на футболните ръководители на континента.

Според испанското радио "Кадена Сер" и италианския в. "Гадзета дело спорт", шефовете на европейската федерация са заявили ясно в стратегията си, че отделните първенства на страните трябва да бъдат завършени с предимство.

Планът е:

- една по една отделните лиги се възобновяват при празни трибуни, като тон ще даде Германия, където се очаква футбол отново да се играе най-късно на 16 май.

- през юни или в началото на юли да бъдат рестартирани италианското, испанското и английското първенства, като те ще завършат до 15 август.

- оставащите мачове от Шампионската лига - 17 мача, както и в Лига Европа - 23 двубоя, да се изиграят след това. На практика това ще означава, че финалът в Шампионската лига ще влезе в следващия сезон на отделните първенства, защото се планира те да започнат реално без пауза, по-голяма от 14 дни след финализирането на настоящия сезон.

От по-дълга почивка няма да има нужда, тъй като след завръщането към нормален тренировъчен ритъм на отборите, те ще получат между 20 и 30 дни за подготовка, преди да се подновят мачовете.

Всичко това е план, а реалната ситуация ще се оценява седмица след седмица.

Все пак УЕФА е изразила надежда в преговорите, за които говорят европейските медии, че през юни футбол ще може да се играе при съответните мерки за безопасност и изолация на мачовете.