Мачове от Шампионска лига и Лига Европа идната седмица няма да има. Всички събития под егидата на УЕФА бяха отложени, като от европейската централа потвърдиха това официално, посочвайки като причина скоростното разпространение на COVID-19 из целия континент.

Това са оставащите реванши от фазата на осминафиналите в Шампионската лига, както и тези от същия етап в Лига Европа. 

Футболната асоциация на Англия стигна до подобно решение. На Острова няма да има футболни двубои поне до 3 април, като това засяга както Висшата лига, така и всички следващи дивизии в пирамидата.

Това важи и за първенствата при жените.

***

Бундеслигата също ще последва съдбата на останалите четири големи първенства. Шампионатите в Англия, Франция, Испания и Италия вече бяха спрени. Колегите им от Германия няма да има мачове до 2 април, а двубоите този уикенд, за които до последно се твърдеше, че ще се играят, няма да се състоят.

***

Колоездачната обиколка на Италия, която се провежда през май и юни, също попада в графа "отложени". Организаторите на "Джиро"-то потвърдиха новината, посочвайки че 103-ото издание на легендарното състезание няма да стартирал

***

Целият отбор на Евертън е изолиран, след като играч на "карамелите" е показал симптоми, които са сходни на тези на коронавирус. 

***

Във Франция футболните мачове спират до второ нареждане. Става дума за Лига 1 и Лига 2 - двете най-високи дивизии в страната.

***

След отмяната на Гран При на Австралия, от Формула 1 ще прибегнат до подобни действия и за още две състезания - тези в Бахрейн и Виетнам. Надпреварта в Китай беше отложена още през февруари. На практика сезонът може да стартира чак през май в Нидерландия, след като първите четири старта няма да се проведат.