В програмата на родния национален футболен тим за новото издание на Лигата на Нациите по всяка вероятност ще настъпят промени.

По всичко личи, че мачът между България и Ейре, който бе насрочен за 3 септември в София, няма да се изиграе по план, или поне няма да е на "Васил Левски" в столицата.

Промяна ще настъпи в мястото на мача, като причината е пандемията от коронавирус. Това обяви президентът на ирландската федерация Гари Оуен, който категорично изключи възможността отборът да пътува до София.

Главният фактор за решението е, че при всички положения, играчите на Ейре ще трябва да изкарат задължителна карантина след прибирането си в Дъблин, независимо от статута си на футболни национали. Поне такива са разпоредбите към днешна дата.

Това ще им попречи да изиграят домакинството си срещу Финладния, което е три по-късно, а и би попречило на клубните кариери на играчите.

"Единият вариант е да играем в Дъблин, другият е УЕФА да ни прати на неутрален терен. В момента няма как да отидем да играем мача в София", обяви Гари Оуен.

Възможно е УЕФА да вземе решение в полза на Ейре, като прати мача в Дъблин или на неутрален терен.

Не е изключено, в създалата се ситуация и нежеланието на ирландците на пътуват до София, от БФС да поискат служебна победа 3:0.

Подобен ход няма да е наоснователен, защото за проблемите около мача родният тим няма никаква вина.

Вероятно окончателен отговор ще има утре, когато ще се проведе видеовръзка между представители на всичките 55 членки на УЕФА.

След мача ни срещу Ейре в София на 3 септември, програмата отреди България да гостува на Уелс в Кардфи само три дни по-късно.