УЕФА отново повдигна обвинение на Левски, съобщи клубът ден преди реванша срещу Ружомберок в Лига Европа. "Сините" изтърпяват наказание от два мача без публика заради инцидентите от мача срещу Вадуц миналия сезон на същия етап от турнира.

Заради новата ситуация и по препоръка на делегата на утрешния реванш срещу словаците, се отменя и публичното гледане на двубоя за феновете на видеостена до стадион "Георги Аспарухов".

Срещата е от 19,30 ч, ще се предава по Диема спорт, а Левски има аванс от 2:0 като гост.

Ето и цялото съобщение на сайта на клуба:

"Уважаеми левскари,

Бихме искали да Ви информираме, че видео стена пред сектор "А" на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" за мача Левски - Ружомберок от първия предварителен кръг на Лига Европа няма да бъде изградена. Срещата е на 18 юли, четвъртък, от 19:30 часа и в нея изтърпяваме наказание от УЕФА с лишаване от публика заради инцидентите от миналата година в мача с Вадуц (Литхенщайн).

По препоръка на делегата на УЕФА в мача с Ружомберок, както и във връзка с повдигнатото срещу клуба ново обвинение от Дисциплинарната комисия на УЕФА по чл. 14 от Дисциплинарния правилник на европейската клубна централа заради издигнат флаг със забранен символ в първата среща с Ружомберок преди седмица, ръководството на ПФК Левски преценява, че рискът от пореден инцидент, който да донесе допълнителни тежки наказания на клуба в евротурнирите, е твърде голям и по тази причина отменя предвиденото събитие.

Извиняваме се на всички привърженици за причиненото неудобство и Ви призоваваме още веднъж да се въздържате от агресия и прояви на расизъм и ксенофобия, тъй като при следващ инцидент наказанията срещу клуба ще бъдат жестоки."