Спорът между УЕФА и Осасуна продължава да се развива с променлив успех за двете страни.

Последната новост е, че клубът беше глобен и изключен от участие при евентуално следващо класиране за европейските клубни турнири. Причина за това е подаден иск до неправилен съд.

Европейската футболна централа разреши на Осасуна да играе в плейофите на Лигата на конференциите през настоящия сезон, след като първоначално отборът беше изключен от състезанието заради скандал с уговорени мачове от преди десетилетие. Осасуна обжалва изключването си и в крайна сметка спечели.

От УЕФА снощи обаче заявиха, че са открили отделно дисциплинарно производство срещу клуба от Памплона за подаване на иск до обикновен държавен съд в Испания, а не до Спортния арбитражен съд.

Европейската футболна централа вече глоби Осасуна със 100 хиляди евро и изключи клуба при евентуално следващо класиране за турнирите на УЕФА заради неспазване на изключителната юрисдикция на арбитражния съд.

От клуба не смятат към този момент да обжалват решението на европейската футболна централа. Което изглежда, че може и да е краят на бурните отношения между памплонци и УЕФА.