УЕФА отложи отново баражите за Евро 2020, което пък от своя страна си е вече Евро 2021, след като бе преместено за следващото лято.

Плейофният мач България - Унгария първоначално трябваше да е на 26 март, бе отменен за 4 юни, а днес европейската централа го прати за септември.

Нашият отбор има за съперник маджарите, а победителят ще срещне Румъния или Исландия за място на европейското първенство. Двете дати, на които това хипотетично може да се случи, са 3 и 8 септември. Естествено, ако ситуацията с пандемията от коронавируса позволява.

УЕФА днес събра с видеоконференция всички 55 секретари на федерациите на континента, за да се обсъдят нови решения по темата.

Ключовите от тях, както съобщава агенция AP, са именно отлагането за нови дати на баражите за Евро 2020 и това как ще завършат клубните първенства и турнири на Европа.

Те са приоритет на УЕФА, като се планира при добро развитие на ситуацията, мачовете да се подновят през юни.

И да се докарат докрай актуалните сезони в националните първенства и турнирите Шампионска лига и Лига Европа, преди да се пристъпи към националните отбори.

На практика това означава, че и българското първенство в Първа и Втора лига трябва да бъде завършено.

Няма вариант сезонът да бъде спрян и актуалното класиране да е крайно, за какъвто вариант се появиха публикации и декларации от определени клубове.