Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана уважи апела на ПСЖ и спря възможността УЕФА да разследва наново клуба за прегрешения в периода до юни 2017 г.

Европейската централа поиска да отвори наново такива действия срещу френския клуб след разкритията, че има нарушения на Финансовия феърплей в периода от 2014-а до 2017 г.

КАС обаче отсъди, че УЕФА е изпуснала сроковете за искане на ново разследване. И така, поне този проблем падна за катарския клуб, какъвто реално е парижкият отбор като собственост.

Но УЕФА ще разследва ПСЖ за финансовите параметри на периода 2017-2018 г., съобщи английският "Гардиън". И именно там са големите проблеми, които могат да струват на клуба изваждане от евротурнирите.

В този период бяха привлечени Неймар от Барселона за 222 милиона евро и Килиан Мбапе от Монако за 180 милиона евро ... като преотстъпен. Наред с трансфери за още 45 милиона евро.

Не е ясно как ПСЖ може да докаже оборот и приходи, с които да се впише в параметрите на Финансовия феърплей, при такива разходи за периода.

Но историята доказва, че този клуб, както и Манчестър Сити, опровергават логиката винаги, когато изглежда задължително да бъдат санкционирани за начина, по който биват финансирани.

Двата клуба бяха глобени с по 49 милиона лири през 2014 г. от УЕФА, но сега и над Сити, и над ПСЖ надвисна опасността за изваждане от Европа.

Централата води мащабно разследване и срещу английския шампион за Финансов феърплей в периода 2015-2018 г.