В официално писмо до Българския футболен съюз, ръководството на Европейската футболна централа потвърди готовността си да вземе всички необходими мерки, за да може националният стадион "Васил Левски" да бъде оборудван със системата ВАР.

Това се налага заради плейофа за Евро 2020 между България и Унгария на 26 март.

Появиха се информации, че ако родната централа не се справи с въвеждането на ВАР за въпросния мач, то домакинството ни може да бъде отнето.

От УЕФА обаче успокоиха, че това няма да се случи.

Лично отговорникът за видео асистент реферите към УЕФА Алесандро Ардуино увери, че няма да има абсолютно никакъв проблем модерната технология да бъде използвана и подчерта, че въвеждането на ВАР в баражите е отговорност на УЕФА.

Ако България победи Унгария, то 5 дни по-късно в София ще гостува един измежду Исландия и Румъния, като мачът отново ще се проведе с помощта на систамата ВАР.

Тази тема е сериозно дискутирана у нас в последната седмица. Припомняме, че босът на Лудогорец Кирил Домусчиев, настоя системата да бъде въведена в родния шампионат.

Заради големите разходи около въвеждането й, той предложи държавата да помогне, но това бе категорично отхвърлено като вариант от премиера Бойко Борисов.