УЕФА обяви официално, че два мача от пресявките в Лигата на конферевциите това лято са "съмнителни" и се разследват, след като сигнали на букмейкъри сочат, че има основания за такова.

И двата наглед изглеждат логични като развой - Алашкерт от Армения (на основната снимка горе) разби с 6:1 в реванша Арсенал (Черна гора) и с общ резултат 7:2 го отстрани.

А Ригас (Латвия) надви с 4:1 Македония Гьорче Петров в реванша, след като го бе победил и с 1:0 в първия мач.

Но според съобщението на УЕФА, "съмнителни залози" са индикирани по време на двата двубоя. Това е термин, който се свързва с евентуално уреждане на резултати във футбола.

Няма предположение или основания за подозрения, че всички отбори и играчи са замесени в такива, уточнява централата.

И двата мача са се изиграли на 20 юли, а в следващия кръг на турнира Алашкерт и Ригас са елиминирани. Те няма да играят в груповата фаза на надпреварата, отпаднали са от Европа, но въпреки това и тези тимове, както е и отстранените от тях, са подложени на разследване.

И четирите клуба са потърсени от УЕФА за дискусия на разследването, като само един от тях коментира на сайта си обвиненията. Ето какво каза Ригас по темата:

"Както и във всеки един мач, и в този искахме само и единствено да спечелим. Разбираме, че принципите на почтеност в играта са важни и ще съдействаме с каквото можем на УЕФА. Ние доказваме каквото имаме да доказваме на терена."