Oще един мач от българското футболно първенство е попаднал под радара на УЕФА като "съмнителен", но след разследване от страна на родната прокуратура не са били намерени доказателства. Става дума за срещата между Локомотив (София) и Пирин (Благоевград) от заключителната фаза на миналия сезон, играна на 16 май в София, съобщават колегите от dsport.

В БФС е било получено писмо от УЕФА, базирано на доклад от Sportsradar, в което е било отчетено, че "има ясни и неоспорими доказателства за залагания, че ходът или резултатът от този мач са били неправомерно повлияни с оглед получаване на корупционни печалби от залагания. Доказателства от залагания в крайна сметка показват, че залагащите са имали предварителна информация, че ПФК Пирин Благоевград ще загуби първото полувреме. Съмнителни залагания преди мача и на живо ПФК Пирин Благоевград да загуби първото полувреме и да бъде отбелязан поне един гол през първото полувреме".

Мачът приключва при 1:0 за "железничарите", а единственото попадение пада в 38-ата минута и е дело на Димитър Митков.

От родната футболна централа са сезирали прокуратурата на 6 юни, искайки да бъде извърешна проверка и при наличие на нужните доказателства да бъдат предприети действия спрямо законите.

СДВР разпитва шестима играчи на Локо и осем на Пирин, както и треньорите на отборите тогава - Иван Колев и Радослав Митревски.

На 27 септември Районната прокуратура на София отказва да образува досъдебно производство по сигнала, защото установява, че няма никакви данни за извършено престъпление от общ характер, свързано с оказване на неправомерно влияние върху резултата от футболен мач.

От прокуратурата посочват също, че са снети множество сведения от футболисти и треньори, като в крайна сметка се установява следната фактическа обосновка: "От събраните по преписката материали, не само не се установяват "неоспорими доказателства", а не се установяват и никакви данни за извършено престъпление от общ характер, свързано с оказване на неправомерно влияние върху резултата от футболен мач. Видно от снетите в ход на проверката сведения от футболистите и на треньорите на двата отбора, се установява, че резултатът на футболния мач не е манипулиран".