Европейската футболна централа потвърди, че европейската квалификация между България и Унгария ще се проведе без публика.

От централата уточниха, че са одобрили подобно решение след анализ на данните, предоставени от страна на родните власти и БФС.

Не знаем какви данни БФС и родните власи са пратили в УЕФА, но по-рано днес от футболната ни централа съобщиха за решението, обяснявайки, че то е взето по препоръка на европейската централа.

Както и предположихме в наши коментра (ВИЖТЕ ТУК), именно по инициатива на БФС се е стигнало до абсурдното решение родният тим сам да затвори стадиона си за фенове.

Мотивът е страх от протест, за какъвто се появиха призиви в социалните мрежи. Без да е ясно дали всъщност ще има протест на ултрас групите у нас, БФС реши да премести мача в Пловдив и да го затвори за фенове.

Естествено, че подобно решение в официален мач не може да бъде взето без одобрението на Европейската футболна централа, която написа:

"Обявяваме, че мачът от европейските квалификации между България и Унгария ще се играе пред празни трибуни в Пловдив на 16 ноември. Мерките бяха съгласувани между всички страни след анализ на информацията, получена от българските власти, свързана с повишен риск от нарушаване на обществения ред на и около стадиона".