Националните отбори-участници на европейското първенство по футбол това лято, ще имат право да впишат по 26 играчи в разширените си състави, вместо досегашните 23, потвърдиха от УЕФА.

Европейската централа разреши увеличение на заявените футболисти заради голямото натоварване и сгъстения цикъл от мачове този сезон вследствие на пандемията от коронавирус.

"За да се намалят рисковете за отборите от недостиг на налични играчи поради евентуални положителни тестове за КОВИД-19 и последващи карантинни мерки, беше решено да се увеличат отборите по изключение за всички участващи отбори", се казва в изявление на УЕФА.

Съставите трябва да бъдат обявени до 1 юни, но отборите ще могат да направят неограничен брой замени в случай на сериозна контузия или заболяване преди първия мач. те ще могат също така да сменят вратарите преди всеки мач.

Европейското първенство ще се проведе от 11 юни до 11 юли в 11 града - Санкт Петербург, Амстердам, Баку, Будапеща, Букурещ, Глазгоу, Копенхаген, Лондон, Рим, Мюнхен и Севиля.