Интересна промяна направиха от УЕФА за всички мачове от третия квалификационен кръг на Шампионската лига, засягаща и българският първенец Лудогорец.

Днес стана ясно, че за тази фаза от надпреварата задължително се въвежда системата VAR. Това значи, че спорните моменти на двете срещи между Лудогорец и Динамо (Загреб) ще се гледат от видео-асистент рефери, а няма да се разчита само на преценката на главния съдия. До този момент нямаше VAR в тази фаза на турнира, тъй като влизаше в употреба от плейофния кръг.

Първият мач между Лудогорец и Динамо е във вторник от 20:45 часа на стадиона в Разград, а преди сблъсъка треньорът на българския тим Анте Шимунджа даде да се разбере, че очаква максимална концентрация от играчите си.

Спецът бе категоричен, че двубоят ще е много труден и ще изисква жертвоготовност от играчите си в името на отбора. Всички футболисти на Лудогорец са на линия, а единственият отсъстващ заради контузия е Клод Гонзалвеш.

"Очаквам много труден мач. Първият двубой не решава нищо, но може да бъде от полза. Надявам се всички да са концентрирани и да се жертват за отбора. Динамо е един от лидерите на Балканския полуостров. Също така имат добро представяне в Европа. Имаме уважение към тях, но се надяваме с нашите качества да ги надиграем", допълни още специалистът.

В същото време от клуба призоваха феновете да дойдат на стадиона и да подкрепят тима в предпоследното му препятствие по пътя към груповата фаза на Шампионската лига.

"Скъпи фенове на Лудогорец, благодарим ви за мощната подкрепа в двубоите със Сутиеска и Шамрок. Заедно преминахме през тези препятствия, но сега ни очаква сериозно изпитание. В Разград пристига един от най-силните балкански тимове - Динамо (Загреб), с който Лудогорец има стари сметки за уреждане. Нека бъдем заедно на "Хювефарма Арена" във вторник вечер. Елате по-рано на стадиона, за да изживеем поредната луда европейска вечер. Вярваме, че отново ще бъдете нашия 12-и играч и заедно ще се справим", написаха от клуба.