Европейската футболна централа допусна нов сериозен организационен гаф, само няколко часа след изтеглянето на жребия за квалификациите на Евро 2024.

Жребият с десетте групи за щастие премина по план, но издънката се разбра при публикуването на официалната програма за мачовете.

Няколко часа след нейното публикуване, УЕФА я свали от официалния си сайт и съобщи, че е отчетена нередност и в най-скоро време отборите ще получат своята нова програма.

Така за няколко часа не бе ясно каква точно е грешката и дали тя ще засяга националния отбор на България, който е в група с Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва.

Малко по-късно УЕФА уточни, че нашата програма остава по първоначален план - започваме с домакинство на Черна гора и гостуване на Унгария през март.

Естествено, че гафът на УЕФА предизвика множество гневни реакции от феновете, а в рамките на две години това е втория сериозен провал на Европейската централа в организацията.

Първият бе свързан с тотално объркания жребий за осминафиналите на Шампионска лига, който трябваше да бъде теглен отново.