Втори ръководител на сръбската футболна федерация е с положителен тест за коронавирус и това хвърли в сериозни притеснения цялото ръководство на УЕФА.

Марко Пантелич, вицепрезидент на Сръбския футболен съюз, обяви новината само ден, след като и шефът му Славиша Кокеза призна, че е заразен.

Не е ясно дали двамата са имали вируса по времето, когато са изкарали три дни в Амстердам с останалите ръководни фигури УЕФА около конгреса на европейския футбол. Той бе в периода 2-4 март.

А това е важен въпрос, тъй като там имаше над 400 души, концентрирани в два хотела и залата на официалните събития.

Сред върхушката на европейския футбол вероятно ще започнат изследвания и самоизолация на някои от хората, контактували със сръбските шефове.

Един от тях - хърватинът Давор Шукер, вече обяви, че е в карантина.

На събитието бяха и няколко представители на БФС, сред които временно изпълняващият длъжността президент - Михаил Касабов.

Седмицата е изключително важна за УЕФА, тъй като във вторник централата ще обяви решение за завършека на сезона в турнирите Шампионска лига и Лига Европа, както и как ще се процедира с Евро 2020.

На практика е ясно, че европейското първенство няма как да се играе това лято, поне не и от 12 юни, както е по програма.