Европейската футболна централа УЕФА е сигнализирала БФС и властите у нас за подозрителен двубой в професионалния ни футбол, съобщи "Dsport.bg".

Сигналът е пристигнал преди две седмици в БФС и Софийската районна прокуратура, като става въпрос за мач от родната Втора лига. В него са замесени отборите на Струмска слава (Радомир) и вторият тим на шампиона Лудогорец.

Мачът е игран в Радомир на 14 март, като крайният резултат е 2:1 в полза на домакините. Първата част на двубоя завършва при резултат 1:1, а 15 минути преди края Борислав Николов носи победата за Струмска слава.

Не е ясно какви са точно нередностите около мача, като полученият в БФС доклад е поверителен. По случая е започнало разследване, а тъй като деянията са извършени на територията на град Радомир, към момента решения трябва да вземат първо местните власти в общината.

Новината за разследването на Струмска слава - Лудогорец II идва само ден, след като УЕФА и Европол съвместно споделиха, че стартират мащабна акция срещу "черното тото" в Европа.

Докладите на Европейската централа сочат, че покрай пандемията и финансовите трудности, в които отборите изпаднаха, се забелязва повишение на съмнителните двбуои.