УЕФА започна да задава въпроси към БФС за случилото се в последния кръг от първенството в петък, 24 май.

Европейската централа е заинтересувана от това защо Черно море е играл с отслабен състав срещу Лудогорец, след като серия публикации в медии на Стария континент съобщиха за това.

Особено ярко бе заглавието на агенция Reuters - "Лудогорец спечели титлата, след като съперникът пусна отслабен състав".

Очаква се още на работните срещи на хора от различни комисии около двата финала в европейските турнири тази седмица в Баку и Мадрид, представители на УЕФА да поискат от ръководителите на БФС по-подробно обяснение за случилото се.

Първите въпроси вече са постъпили в родната централа, а според информация на в. "24 часа", в канала за подаване на външни сигнали за съмнителни двубои към УЕФА има над 90 такива за срещата в Разград.

Четвърти ден продължава мълчанието от Варна по случая, след като се очаква Черно море да излезе с позиция и да обясни защо бяха извадени от състава някои от най-опитните играчи, включително титулярният вратар и резервата му.

Медийни публикации, основно в два спортни сайта у нас, развиха теза за това, че споменатите асове на "морето" са заподозрени в симулативна игра в друг мач - 1:3 срещу ЦСКА 20 дни по-рано.

Никой от ръководителите на Черно море обаче не е потвърдил или отрекъл, а БФС е принуден да изиска някаква позиция от клуба за случилото се в Разград.

Родната централа трябва да има готови отговори, тъй като въпросите от УЕФА започват да идват. А такива могат да дойдат само от Варна.

Очакваше се в понеделник мълчанието около скандала да бъде нарушено, но говорят основно играчите, както и треньорът Илиан Илиев. Той призна, че в сряда, 22 май, му е било казано от ръководството да извади от състава въпросните футболисти.