Футболната асоциация на Англия направи предложение към Висшата лига с резервен вариант за довършване на сезона. То може да влезе в сила, ако до началото на юни ситуацията не позволява изиграване на оставащите 9 кръга из стадионите в страната - без публика, естествено.

Планът на ФА е всички мачове да са на стадион "Уембли" и в базата на националния отбор "Сейнт Джордж Парк" - 100-милионният комплекс, който е на идеална локация в сърцето на страната.

Той разполага с 18 терена, огромен капацитет за едновременни тренировки на поне 10 отбора, както и хотелска база с над 200 места. Плюс възможностите на още два големи комплекса наоколо, които могат да приемат още толкова хора за нощувки и престой.

Комплексът е на 150 км от "Уембли" и времето за достигане с автобусите на отборите ще е около 2 часа.

Идеята е за по три двубоя на ден - един на огромната арена (празна) и два - в комплекса, на неговите "елитни" игрища, на които английските формации до 15, 17 и 19 години, както и женските тимове на страната, така или иначе играят официални мачове. Те имат лиценз от УЕФА и ФИФА за тях.

Мачове ще има почти всеки ден, като отборите ще имат по 24 часа да се подготвят в базата. Нито един от тимовете във Висшата лига няма да се налага да пътува твърде дълго, за да играе.

Ще се осигури максимална изолация на тимовете и сравнително лесно ще може да бъде постигнат стерилен ефект, тъй като не се използват 20 големи стадиона, а само един.

Засега се очаква първенството в елита на Англия да се поднови в средата на юни и да завърши около 2 август (неделя).

Така следващият сезон ще започне на 16 или 23 август. Почивката на играчите, макар и принудителна, тече в момента, а трите седмици тренировки преди рестарта на сезона биха заменили нуждата от предсезонна подготовка.