Уейн Рууни е пред завръщане в елита на английския футбол. При това - вземайки работата на бивш съотборник в националния отбор.

Става дума за Франк Лампард, който е пред уволнение от Евертън. След загубата с 1:4 от Брайтън през уикенда "карамелите"са в зоната на изпадащите. От началото на кампанията те са спечелили 15 точки и са само на три от последната позиция.

Затова собственикът на клуба Фархад Мошири вече е готов със списък с четирима потенциални заместници на Лампард.

На първо място е именно Уейн Рууни, който преди година вече получи покана, но я отказа, за да остане начело на Дарби Каунти. В момента бившият голаджия води американския Ди Си Юнайтед, но не се представя особено убедително в МЛС.

Другите имена, които се спрягат за поста, са бившият наставник на "карамелите" и наскоро разделил се с Белгия Роберто Мартинес, Шон Дайш, който е без работа, след като беше освободен от Бърнли преди 9 месеца, и наставникът на Селтик Ангелос Постекоглу.

Според английските медии, не е изключено Лампард да бъде уволнен още тази седмица, но по-вероятно е раздялата да бъде отложена за следващата, за да може през това време да се намери заместник.