Украинецът Евгений Сердюк се превърна в големия герой за Черно море при гостуването на Локомотив София за победата на "моряците" с 3:0.

Някак символично Сердюк вкара две попадения и показа фланелка с послание "не на войната" в часове, в които неговата родина бива нападната от руската армия. След края на мача Сердюк заяви, че семейството му все още е в Украйна и посвещава тези два гола на близките си.

Срещата на националния стадион "Васил Левски" се игра при много тежки условия за футбол заради обилен снеговалеж, който не позволяваше топката да се движи нормално и да се играе адекватен мач.

Въпреки това хората на Илиян Илиев намериха начин да отбележат цели три попадения - две на Сердюк и едно на Матиас Курьор, докато Илия Димитров изпусна дузпа за "железничарите". Така Черно море е на четвъртата позиция с 35 точки, а Локомотив е 12-и с 19 точки.

Резултатът в София откри Курьор още в петата минута след центриране по земя на Даниел Димов, което хвана защитата на симовличните домакини неподготвена.

В 15-ата минута Илия Димитров видя как ударът му от дузпа е спасен от Иван Дюлгеров, като наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Велислав Василев.

В 29-ата минута перфектен извеждащ пас на Курьор прати Сердюк сам срещу вратата и нападателят не сгреши. Той показа фланелка в подкрепа на страната си и каза "Украйна, обичам те".

Денят беше специален за Сердюк, като това се доказа и в 68-ата минута. Ужасяваща грешка на вратаря Александър Любенов позволи на противника да вкара на празна врата.